Bookshop Wallpaper
Площад е в ремонт

Соня Йончева с награда за „Норма“ в Кралската опера

Българското сопрано спечели читателското гласуване на авторитетния сайт WhatsOnStage

Миналата пролет Соня Йончева взе ролята на Анна Нетребко в „Норма“ на „Ковънт гардън“ и се представи блестящо.

E-mail

Соня Йончева получи наградата за изключително постижение в оперна роля – за „Норма“ в „Ковънт гардън“. Отличието ѝ се присъжда от специализирания британски сайт за сценични изкуства WhatsOnStage. Победителите се определят чрез гласуване на читателите на изданието.

Наградата е изключително важна за Йончева, получила покана миналата пролет да замени Анна Нетребко в продукцията на „Норма“ на „Ковънт гардън“, на диригента Антонио Папано. Българката е във възход, след като се въплъти блестящо в Дездемона в „Отело“ на Мет Опера, в „Йоланта“ на Националната опера на Париж, в образа на Мими в „Бохеми“ в Ню Йорк и като Виолета в „Травиата“ в Берлинската държавна опера…

Втори в категорията за оперна роля на WhatsOnStage е Антъни Рос Констанзо в „Ехнатон“ в Английската национална опера. Номинирани бяха още солисти в спектакли като „Пръстенът на нибелунгите“ (Кели Кей Хоугън) и „Манон Леско“ (Сондра Радвановски), също като „Норма“ на Кралската опера.

Голямата награда за нова оперна продукция отиде при Лойд Ууд за „Дон Жуан“. Сред номинираните бяха още „Ехнатон“, „Едип“ и „Селска чест“ на Кралската опера и др.

Отличието за изключителен принос към британската оперна сцена получи Марк Уигълсуърд за „вдъхновеното си диригентство“ на „Дон Жуан“, „Лулу“ и „Вълшебната флейта“ в Английската национална опера.


Aqua Reotier