Антъни Хопкинс свири Гершуин за Нова година (видео)

Актьорът публикува свое изпълнение във Фейсбук

Антъни Хопкинс казва, че пианото е неговата любов. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Антъни Хопкинс свири Гершуин за Нова година (видео)

Антъни Хопкинс казва, че пианото е неговата любов. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сър Антъни Хопкинс пожела здрава Нова година на своите почитатели във Фейсбук и ги поздрави със свое изпълнение на „Рапсодия в синьо“ на Гершуин. Актьорът публикува видеото в социалната мрежа на 31 декември. На този ден Хопкинс празнува и рожден ден. 

На 80 актьорът притежава забележителна изпълнителска техника. Антъни Хопкинс свири на пиано от 6-годишен. По-късно учи музика в Уелския колеж по музика и драма в Кардиф, но скоро изоставя пианото за сметка на актьорската игра, осъзнавайки, че инструментът изисква огромно посвещение и време. Носител на „Оскар“ за играта си в „Мълчанието на агнетата, днес актьорът твърди, че пианото е неговата любов.

През 2007 г. симфоничният оркестър в Далас изпълни на концерт композицията на Хопкинс The Masque of Time. Това и други произведения на актьора бяха записани от Бирмингамската филхармония и издадени в диск. Поп парче, създадено от Хопкинс – Distant Star, издадено през 1986 г., влезе в британските класации.

Америка за България

Bookshop 728×90