Български опера и балет в Болшой театър

Руската публика слуша Любомир Пипков и Марин Големинов на една от най-престижните световни сцени

Софийската опера и балет заминава с шест представления към историческата сцена на Болшой театър. Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив - Български опера и балет в Болшой театър

Софийската опера и балет заминава с шест представления към историческата сцена на Болшой театър. Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив

Българска музика ще звучи догодина на една от най-големите световни сцени – Болшой театър. Софийската опера гостува в Москва от 12 до 24 май 2018 г., като ще представи пред руската публика операта „Янините девет братя“ на Любомир Пипков и балета „Нестинарка“ на Марин Големинов. Това е договорено на среща между директора на операта Пламен Карталов и генералния директор на Болшой театър Владимир Урин, съобщават от Министерството на културата.

Освен двете български произведения, софийската трупа ще представи и четирите спектакъла от Вагнеровия „Пръстен на нибелунгите“ – „Рейнско злато“, „Валкюра“, „Зигфрид“ и „Залезът на боговете“. Те ще бъдат поставени на Историческата сцена на Болшой театър.

На срещата си в петък двамата директори са обсъдили също и възможността за организиране на концерт на младите формации на Софийската опера и балет и Болшой театър в Бетовеновата зала на театъра.

Америка за България

ДС