Bookshop Wallpaper

Гласувайте: Културно събитие на годината

Снимки: Емил Георгиев и Архив на проф. Лилия Илиева

Четено: 8104 пъти E-mail

„Площад Славейков“ и тази година ще оцени с помощта на читателите най-ценните постижения в културата у нас. В класацията „Топ 10 на събитията в културата“ събрахме нашите и вашите предложения за най-ярките събития, случили се през 2017-а. Отново ви предлагаме да гласувате и за не-културните събития през годината.

Скандалите на арт сцената през изтичащата 2017-а като че ли бяха по-малко в сравнение с предишната – но това може би означава, че сме свикнали с тях и вече не ни правят впечатление. От друга страна положителните събития този път бяха повече. Гостуваха ни едни от най-големите световни имена в класическата музика, рока и джаза. Видяхме забележителни изложби. Излязоха нови книги на едни от най-талантливите ни съвременни автори. А в киното най-сетне се появи филм, който масово бе харесан както от публиката, така и от критиката.

За „Събитие на годината“ първоначално смятахме да ви предложим за гласуване само десет прояви, но впоследствие решихме да оставим под линия и останалите, за да получат шанс да влязат в десетката чрез вашия глас. Още предложения може да заявите в страницата на „Площад Славейков“ във Фейсбук или на редакционния имейл: mail@ploshtadslaveikov.com. Условия: проявата да е станала в рамките на 2017 г., да се е случила на българската арт сцена или да е с участието на български творец на световната сцена, да е събитие с висока стойност за българската култура или предизвикало значително обществено вълнение.

Може да посочите до пет събития в първата класация, а във втората – едно събитие.

В първите дни на януари ще обявим резултатите.

2017: Топ 10 на събитията в културата

Зареждане ... Зареждане ...

2017: Топ 3 не-културни събития

Зареждане ... Зареждане ...


Празничен новогодишен концерт