Bookshop Wallpaper
Площад е в ремонт

„Къща от карти“ продължава, Кевин Спейси – не (видео)

Шестият сезон на политическата драма ще бъде от 8 епизода

На финала на петия сезон на „Къща от карти“ Робин Райт пророчески обяви, че идва нейният ред.

E-mail

Политическата драма „Къща от от карти“ все пак ще има шести сезон. Той ще бъде малко по-къс, от осем епизода – и Кевин Спейси няма да участва в него, обявиха официално от „Нетфликс“.

На фона на досегашната информация – че спирането на сериала на практика е било решено още преди да избухне скандала с обвиненията в сексуален тормоз срещу Кевин Спейси (и особено след това), решението на „Нетфликс“ звучи малко изненадващо. Но точните думи от компанията бяха:

„Нетфликс“ няма да участва по никакъв начин в по-нататъшното продуциране на „Къща от капки“ с участието на Кевин Спейси“.

В края на ноември режисьорът Ридли Скот замени вече заснетия в предстоящия си филм „Всички пари на света“ Спейси, с друг актьор в ролята.

А в „Къща от карти“ дори няма нужда от друг актьор – ролята на Клеър Ъндъруд е достатъчно интересна и сама по себе си, а Робин Райт има предостатъчно актьорска сила, за да изнесе финалния сезон и да постави естествената точка в края на историята.

Да не забравяме и пророческите думи, с които завърши последният, дотук, пети сезон. Клеър Ъндъруд събори „четвъртата стена“ и обяви директно на зрителите:

„Мой ред“.

Разбира се, роля в промененото решение вероятно е изиграла и (неволно) осигурената от Спейси реклама на „Къща от карти“ преди рухването на неговата лична къща от карти. Това беше и последната услуга, която иначе големият актьор направи на сериала, след като на практика го закопа.

Дали наистина го е закопал, предстои да видим. Всичко е в ръцете на продуцентите, сценаристите и най-вече на Робин Райт – неин ред е.


Bookshop 728×90