„Къща от карти“ продължава, Кевин Спейси – не (видео)

Шестият сезон на политическата драма ще бъде от 8 епизода

На финала на петия сезон на „Къща от карти“ Робин Райт пророчески обяви, че идва нейният ред. - „Къща от карти“ продължава, Кевин Спейси – не (видео)

На финала на петия сезон на „Къща от карти“ Робин Райт пророчески обяви, че идва нейният ред.

Политическата драма „Къща от от карти“ все пак ще има шести сезон. Той ще бъде малко по-къс, от осем епизода – и Кевин Спейси няма да участва в него, обявиха официално от „Нетфликс“.

На фона на досегашната информация – че спирането на сериала на практика е било решено още преди да избухне скандала с обвиненията в сексуален тормоз срещу Кевин Спейси (и особено след това), решението на „Нетфликс“ звучи малко изненадващо. Но точните думи от компанията бяха:

„Нетфликс“ няма да участва по никакъв начин в по-нататъшното продуциране на „Къща от капки“ с участието на Кевин Спейси“.

В края на ноември режисьорът Ридли Скот замени вече заснетия в предстоящия си филм „Всички пари на света“ Спейси, с друг актьор в ролята.

Америка за България

А в „Къща от карти“ дори няма нужда от друг актьор – ролята на Клеър Ъндъруд е достатъчно интересна и сама по себе си, а Робин Райт има предостатъчно актьорска сила, за да изнесе финалния сезон и да постави естествената точка в края на историята.

Да не забравяме и пророческите думи, с които завърши последният, дотук, пети сезон. Клеър Ъндъруд събори „четвъртата стена“ и обяви директно на зрителите:

„Мой ред“.

Kinomania

Разбира се, роля в промененото решение вероятно е изиграла и (неволно) осигурената от Спейси реклама на „Къща от карти“ преди рухването на неговата лична къща от карти. Това беше и последната услуга, която иначе големият актьор направи на сериала, след като на практика го закопа.

Дали наистина го е закопал, предстои да видим. Всичко е в ръцете на продуцентите, сценаристите и най-вече на Робин Райт – неин ред е.

Bookshop 728×90