Bookshop Wallpaper
Концертгебау

Когато знаеш по-добре от шампиона (видео)

Нагъл „специалист“ поканен на корта след съвети към тенисистка

Състезателките помагат на зрителя да се преоблече, преди да покажа колко разбира от тенис. Снимка: Стопкадър

E-mail

Заедно с цялата наслада от гледането на спорт на живо обикновено върви и досадата от зрители, подвикващи на състезателите къде грешат. Един такъв особено разпален „специалист“ получи своя шанс да докаже на практика съветите си. Появата му на корта се превърна в един от най-ценните и весели моменти в историята на тениса, съобщава сайтът indy100.

Като еквивалент на шофьор от задната седалка, който подхвърля инструкции към Луис Хамилтън, фен на име Крис Куин подвикваше съвети от трибуните към четирикратна победителка в Големия шлем. Но вместо да го смъмри за нелепото му поведение, белгийката Ким Клейстърс окуражи шумния фен да слезе на корта и да се включи в мача по двойки. Тя буквално падна от смях, докато корпулентния мъж с доста зор се напъхваше в нейната резервна бяла поличка.

Вече натъкмен с нейния екип, той направи нещо още по-забележително, като успя да й върне първото сервиране – макар и твърде висока, топката все пак прехвърли мрежата. За съжаление това си остана най-големият му успех.

Куин си направи бърза снимка със състезателките, преди да се върне на мястото си. Малко по-късно той написа в Туитър:

„Не всеки ден ми се налага да споделям заглавията от Уимбълдън с Роджър Федерер! Направих го!“.

Куин планира да продаде поличката си на търг с благотворителна цел, доказвайки, че агресивните смутители на обществени мероприятия също имат сърца.


ДС