Кристиан Костов на финал на „Евровизия“

Кристиан Костов е сочен от букмейкърите за един от вероятните победители на „Евровизия 2017“. Снимка: Стоп кадър от YouTube - Кристиан Костов на финал на „Евровизия“

Кристиан Костов е сочен от букмейкърите за един от вероятните победители на „Евровизия 2017“. Снимка: Стоп кадър от YouTube

България отива на финал на „Евровизия 2017“ с песента Beautiful Mess. Страната ни беше първата обявена след края на гласуването във втория полуфинал на конкурса в Киев, Украйна. 

Кристиан Костов е сочен от букмейкърите като един от фаворитите за победа в музикалното състезание и доброто му представяне го класира сред финалистите, които ще чуем на 13 май.

За финала тази вечер се класираха още: Беларус, Хърватия, Унгария, Дания, Израел, Румъния, Норвегия, Холандия и Австрия. Придвижилите се към последния тур от първия полуфинал са: Молдова, Азербайджан, Гърция, Швеция, Португалия, Полша, Армения, Австралия, Кипър и Белгия. Към тях ще се присъединят още представителите на домакините от Украйна, също от Германия, Франция, Великобритания, Испания и Италия.

На участието на Кристиан Костов не попречи и скандалът часове преди излизането му на сцената с новината, че българският представител е пял в окупирания Крим през 2014-а. Заради концерт там през 2015-а Украйна не допусна да влезе в страната руската участничка Юлия Самойлова. Забраната за посещение на полуострова без разрешение на украинските власти е приета през 2015 г. Затова няма никакви законни основания участието на нашия представител да бъде поставено под въпрос.

Bookshop 300×250 3

ДС