Лагерфелд предизвика ярост с коментари за Холокоста и мигрантите

Дизайнерът на „Шанел” атакува германската политика на отворени врати към бежанците

„Не може, дори и след толкова години, да си избил милиони евреи, само за да доведеш милиони от най-злите им врагове на тяхно място“, заявява 80-годишният дизайнер във френско телевизионно шоу. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Лагерфелд предизвика ярост с коментари за Холокоста и мигрантите

„Не може, дори и след толкова години, да си избил милиони евреи, само за да доведеш милиони от най-злите им врагове на тяхно място“, заявява 80-годишният дизайнер във френско телевизионно шоу. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Карл Лагерфелд отново предизвика яростни реакции у политически коректната общественост, припомняйки Холокоста в свое публично изразено мнение, насочено срещу канцлера Ангела Меркел и отварянето на германските граници за мигранти, съобщава „Гардиън“.

„Не може, дори и след толкова години, да си избил милиони евреи, само за да доведеш милиони от най-злите им врагове на тяхно място – заявява 80-годишният дизайнер във френско телевизионно шоу. – Познавам човек в Германия, който приюти млад сириец и след четири дни възкликна, че най-доброто немско откритие било Холокостът!”

Френският медиен регулатор съобщава, че няколко хиляди души са реагирали много остро на думите на Лагерфелд, казани в предаването „Salut les Terriens!” („Здравейте, земляни”). Коментарите на публиката са били заклеймяващи.

Роден в Хамбург непосредствено след идването на Хитлер на власт, Лагерфелд и преди е критикувал Меркел за решението да се допуснат над един милион бежанци в страната след началото на бежанската криза от 2015 г.

Америка за България

„Меркел вече разполага с милиони и милиони имигранти, които са се интегрирали добре, работят и се справят… не ѝ беше нужно да приема още един милион, само за да подобри имиджа си на зла мащеха след гръцката криза”, гласи предишното изказване на дизайнера.

Лагерфелд неведнъж създава скандални ситуации. В случая, разиграл се в събота, той дава като позитивен пример Франция, в която също живеят голям брой мюсюлмани, но е приела далеч по-малко нови мигранти в сравнение с Германия.

Френският медиен регулатор е официално сезиран за случая.

Bookshop 300×250 3
ДС