Може би последната шекспирова роля за Иън Маккелън

Актьорът влиза в образа на крал Лир

Иън Маккелън ще играе крал Лир в малък лондонски театър - Duke of York. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Може би последната шекспирова роля за Иън Маккелън

Иън Маккелън ще играе крал Лир в малък лондонски театър - Duke of York. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сър Иън Маккелън излиза отново на лондонската театрална сцена в образа на крал Лир. По думите на актьора, това ще бъде може би последната му шекспирова роля.

Актьорът и преди е въплъщвал Лир в спектакъл от 2007-а за „Кралската Шекспирова компания“, която по-късно се пренесе на „Уест Енд“, отбелязва „Гардиън“.

Сега постановката е на Джонатан Мънби и ще се играе в театър Duke of York – сцената има сантиментална стойност за Маккелън, тъй като там той дебютира на „Уест Енд“ през 1964-а със спектакъла „A Scent of Flowers“ от Джеймс Сандърс.

Постановката на Мънби идва от Фестивалния театър в Чичестър, където бе приета ласкаво от критиците.

Площад в ремонт

„Изключително детайлната игра на Маккелън предлага на зрителя близък план на една изтерзана душа“, коментира критикът на „Гардиън“ Майкъл Билингтън.

Тази седмица Маккелън написа в личния си профил в Туитър:

„Това е малък театър, но ние ще го направим дори още по-личен и съкровен като премахнем половината от местата на партера“.

От 11 юли до 3 ноември са планирани 100 представления на „Крал Лир“. Билетите са в продажба от 8 февруари, като цената им за зрители от 16 до 25 г. е 5 паунда.

Bookshop 300×250 2
ДС