„Няма как да не се влюбиш в България от пръв поглед“ (видео)

Природните красоти и прословутото ни гостоприемство изтъкнати в клипа „Това е България“, посветен на председателството

Четириминутният клип е разказ за срещата на момче и момиче във влака и пътешествието им сред красиви кътчета на България.  Снимка: Стопкадър от видеото - „Няма как да не се влюбиш в България от пръв поглед“ (видео)

Четириминутният клип е разказ за срещата на момче и момиче във влака и пътешествието им сред красиви кътчета на България. Снимка: Стопкадър от видеото

Двама млади актьори – Бойко Кръстанов и Лорина Камбурова – са лицата на видеото „Това е България“, посветено на българското председателство на Съвета на ЕС. Основните ни черти, изтъкнати в него, са гостоприемството и вярата ни в бъдещето.

Четириминутният клип е разказ за срещата на момче и момиче във влака и пътешествието им сред красиви кътчета на България. Виждаме меандрите на река Арда, лавандулови полета, снежни писти, борови гори… и гарата на село Ябълково.

Видеото дава обяснение жестовете за „да“ и „не“ – различни от европейските, за четирите сезона на нашата природа и за радостта ни от хармонията ѝ, за красивото ни море и „над 30 магически планини“, които „слушат и пазят нашите истории“. В клипа се казва, че имаме най-бързият интернет в Европа, но нашите баби не разбират какво е „биохрана“ – „за тях е просто храна“, а в „градините им всичко е натурално и истинско“. Посочват се традициите, които почитаме и че всичко, което правим, е „за здраве“.

ARA MALIKIAN

Няма как да не се влюбиш в нея от пръв поглед from EU2018BG on Vimeo.

Общо клиповете за българското председателство са три, засега са представени два: единият е „Това е България“, а вторият – за приоритетите на председателството. Третият ще бъде представен през следващите седмици, ще покаже българските постижения или „какво България е дала на света“.

Пловдив Джаз Фест