Пролетен панаир на книгата
Площад е в ремонт

Популярната класика скача в джаза

Квартетът рояли представя нова програма на третия си концерт в НДК

Ще чуем забележителна комбинация от пианисти: Иван Янъков, Георги Черкин, Ангел Заберски-син и Живко Петров.

E-mail

Четирите рояла се събират за трети концерт в зала 1 на НДК, но с изцяло нов репертоар. Темата на събитието на 31 май е популярна класическа музика, съчетана с джаз импровизации и взаимни музикални провокации. Изненадата за зрителите този път е филмова музика в драматургията на шоуто.

Ще чуем Джон Уилямс с „Междузвездни войни“ (в аранжимент на Георги Черкин), както и песента „Замълчи, замълчи“ на Петър Ступел към филма „Любимец 13“. По нея е работил Живко Петров, който я описва като „едно от най-нежните произведения“.

Четиримата пианисти – Иван Янъков, Георги Черкин, Ангел Заберски-син, Живко Петров – не са постоянен клавирен квартет. Всеки от тях концертира индивидуално. Янъков и Черкин предпочитат класически изпълнения, докато Заберски и Петров залагат на джаза.

В концерта на 31 май в зала 1 ще се включат още Димитър Семов – барабани и Борис Таслев – контрабас. Билетите вече са в продажба на цени от 20, 30, 40, 50 лв. За деца под 12 г. цената е 10 лв., а с 20% намаление ще се ползват социално слабите групи (ученици, студенти, пенсионери, инвалиди).


Aqua Reotier