Последният летен ден в Борисовата градина (снимки)

Следващият път, когато на тази поляна ще има толкова живот и усмивки, вероятно някои ще правят снежни човеци. Снимки: Емил Георгиев - Последният летен ден в Борисовата градина (снимки)

Следващият път, когато на тази поляна ще има толкова живот и усмивки, вероятно някои ще правят снежни човеци. Снимки: Емил Георгиев

Млади, стари, много деца и кучета изпълниха Борисовата градина в последния топъл слънчев ден за сезона, според синоптичните прогнози. Някои се разхождаха, други четяха, трети тренираха ходене по въже, жонглиране, носене на пръчка и каране на кънки, четвърти просто си стояха и се наслаждаваха на слънцето, пети сладко подремваха върху мекото злато на шумата, а шести търчаха като отвързани – защото стопаните им ги бяха отвързали.

Следващият път, когато на тази поляна ще има толкова живот и усмивки, вероятно някои ще правят снежни човеци, други ще се замерят със снежни топки, а трети ще се въргалят в снега като отвързани.

Днес обаче – 22 октомври – в парка беше лято, а едно дърво ми припомни за двата вълшебни концерта на Валери Гергиев с Мариинския оркестър.

Несравнимо е, когато изпиташ какво е да си част от всемирната хармония на един топъл есенен ден и не можеш да кажеш нищо повече от това да въздъхнеш щастлив колко може да е хубав животът.

Палячи

Bookshop 300×250 2

Bookshop 728×90