Режисьор боксьор пребива кукла на режисьора Учител (видео)

Нови заплахи за автора на филма „Матилда“, който разказва за последния руски император

Сергей Алиев се заканва на режисьора на „Матилда“.
Снимка: Ura.ru  - Режисьор боксьор пребива кукла на режисьора Учител (видео)

Сергей Алиев се заканва на режисьора на „Матилда“. Снимка: Ura.ru

Бившият боксьор, режисьор на филма „Любимият владетел — истината за последния руски цар“ (по-рано носил работно название „Лъжата „Матилда“), Сергей Алиев, жестоко преби каучукова кукла, която за него символизирала режисьора на „Матилда“ Алексей Учител. „Побоят“ е записан на видео, което се е появило в YouTube-канала „Пръв Международен  Позитивен портал“.

Видеозаписът започва с цитат от митрополит Филарет:

„Обичай своите врагове, ненавиждай враговете Христови и бий враговете на Отечеството“.

След това в кадър се проявява Алиев, който започва да нанася свирепи удари на манекена.

Америка за България

Пред сайта Ura.ru боксьорът обяснява, че за него каучоковата кукла символизира Учител. Алиев се е разсърдил на режисьора, след като той е игнорирал неговия призив да се яви на дебат за филма.

„Не можахме да дебатираме, защото той се уплаши. А когато му звънят от мое име, затваря телефона и повече не вдига!“, възмущава се Алиев.

„У вас няма любов към царя като човек, а ние го обичаме като роднина!  — обръща се Алиев към Учител. — Вие ще разрешите ли някой да обижда Ваш любим човек — майка, баща, приятелка — ако някой започне да ги оскърбява на улицата?! А вие оскърбявате човека, скъп на огромно количество хора.“

Алиев обяснява ситуацията с пример от живота:

Bookshop 300×250 2

„Защо трябва да проявяваме толерантност само към тези, които искат да гледат този филм? А няма никаква търпимост към онези, които не искат той да се появи по екраните? За тях ще е много болезнено да знаят, че други хора гледат филма. Когато в съседния апартамент поливат с кал ваш близък човек, вие какво правите? Запушвате си ушите и казвате: „Не искам да знам нищо за това?“. Или е по-добре да почукате и да кажете: „Не смейте да оскърбявате хората, които са ми скъпи“?“

Филмът на Алиев „Любимият владетел — истината за последния руски цар“ се появи в интернет в началото на октомври. В него участват боецът Фьодор Емеляненко, пътешественикът Фьодор Конюхов, актьорът Николай Бурляев, балерината Илзе Лиепа и космовантът Сергей Рижиков.

В „Матилда“ Учител разказва за отношенията между Николай Романов (бъдещия император Николай II) и балерината Матилда Кшесинска. Около филма, който излиза по екраните в Русия на 25 октомври, се разгоря скандал, защото вярващи решиха, че образът на бъдещия цар, влизащ в интимна връзка с танцьорка, е неприемлив (той бе канонизиран от Руската православна църква за светец през 2000 г.).

Първата прожекция на „Матилда“ у нас ще бъде в рамките на „Киномания“ – на 18 ноември в зала 1 на НДК от 19 ч.

Вижте още: РУСКИ ТЕЛЕВИЗИИ ОТКАЗВАТ ДА РЕКЛАМИРАТ „МАТИЛДА“ И ВРЪЩАТ ПАРИТЕ

Всичко по темата „Руското православие срещу „Матилда“

ДС