Пролетен панаир на книгата
Площад е в ремонт

С деца на концерт (в планината)

Вивалди, Чайковски и Пиацола в горски празник на слънцето и природата

По традиция ще бъде връчен медал за най-послушен родител.

E-mail

Този уикенд в София е дъждовно и мрачно, но да се надяваме, че времето след две седмици ще е подходящо за Горския концерт на възглавници на Витоша, който ще се проведе за трети път. На 27 август от 11 часа на Детския екостационар „Бели брези“ струнният оркестър „Виртуози“, воден от Санджар Сапаев, ще представи специална планинска програма.

В нея попадат мистичната сюита „Пер Гинт“ на Григ, „Лято“-то от „Годишните времена“ на Вивалди (солист – Ивайло Данаилов), както и още едно „Лято“ – на Астор Пиацола. Солистка ще бъде цигуларката Яна Зеленогорска.

Други акценти от програмата са „Лебедът” из „Карнавал на животните“ от Камий Сен-Санс, както и части от балета „Лебедово езеро“ на Пьотр Илич Чайковски.

По традиция ще бъде връчен медал за най-послушен родител, а след концерта малките зрители ще могат да се докоснат до всеки един от струнните инструменти, както и до изпълнителите. Събитието започва в 10:00 часа с разнообразни работилници и представяния на интересни идеи и услуги за родители и деца. След концерта за гостите ще бъдат осигурени вкусни и здравословни предложения за обяд сред природата.

Детски екостационар „Бели брези” се намира по пътя от кв. „Бояна” към местността „Златни мостове” на 1 километър след разклона за Копитото. Билети за събитието се предлагат на www.pillows.bg, но само първите 200 места включват осигурени от организаторите възглавници. Препоръчителни аксесоари за Горски концерт на възглавници са наличните у дома одеалца, шалтета, палатки и чадъри за слънце.


Aqua Reotier