Bookshop Wallpaper
Western

Соня Йончева у нас с арии от „Травиата“ и „Отело“

Българското сопрано пристига в зала 1 с Вердиев репертоар

Засега не знаем дали ще има отклонения от Верди в зала 1 – но поне може да се надяваме да чуем и части от „Бохеми“ на Пучини или от „Норма“ на Белини. Снимка: Julian Hargreaves / SonyClassical

E-mail

Арии от Вердиеви опери ще представи на концерта си в София Соня Йончева. Българското сопрано ще пее пред българска публика в зала 1 на НДК на 18 юни. Организаторите на събитието засега не съобщават каква ще е точната програма на Йончева, но се знае, че тя пристига с Вердиев репертоар.

Най-вероятно е през юни да чуем нейни партии от „Травиата“ и „Отело“ – две представления, в които тя изпълнява главните роли (съответно на Виолета и Дездемона) в „Метрополитън Опера“ в Ню Йорк и които успяхме да видим и в София в живи излъчвания на кино екран.

Засега не знаем дали ще има отклонения от Верди в зала 1 – но поне може да се надяваме да чуем и части от „Бохеми“ на Пучини или от „Норма“ на Белини, която Йончева изпълнява през сезона в „Ковънт гардън“.

Възможно е сопраното да ни представи и песни от своите колекции. Тя съвсем скоро завърши записите на третия си самостоятелен албум, вдъхновен от Хендел – в студио 1 на Баварското радио, заедно със Симфоничния оркестър на Баварското радио под диригентството на маестро Масимо Дзанети.

В България Соня Йончева ще пее под съпровода на Фестивалния оркестър на НДК. В концерта ще се включи и братът на певицата – Марин Йончев. Диригент е венецуелецът Доминго Хиндоян, съпруг на българката.


Bookshop 728×90