Лист wallpaper
Концертгебау

Сценарият на Бен Афлек за „Батман“ отхвърлен

Мат Рийвс няма да използва историята на отказалия се от режисурата актьор

Студиото „Уорнър“ избра Бен Афлек за ролята на Батман през 2013 г. и въпреки незадоволителните резултати на „Батман срещу Супермен“ продължава да държи на него.

E-mail

Американският режисьор Мат Рийвс, който ще снима следващия филм за Батман, е отхвърлил сценария, предложен от Бен Афлек, съобщава „Холивуд рипортър“.

Ще снимаме съвсем нова история. Просто ще започнем отначало. Мисля, че ще стане много добре“, е заявил Рийвс.

Планираната премиерна дата все още не уточнена, но ще бъде през 2018 година.

Студиото „Уорнър брос“ назначи Рийвс за режисьор на новия „Батман“ през февруари. Това решение бе взето, след като Бен Афлек сам се отказа да снима филма.

През 2016 г. по екраните тръгна „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“, в който Афлек за първи път изигра Батман, Брус Уейн. Критиците разгромиха филма, но актьорът обяви, че смята сам да режисира следващия филм за супергероя и вече има готов сценарий. После се отказа да режисира, а сега отпадна и сценарият му. В  крайна сметка „Уорнър брос“ избраха Рийвс да оглави снимачния екип.

Мат Рийвс, режисьор на тръгващия по кината този уикенд „Войната за планетата на маймуните“, обяви, че Афлек ще остане в ролята на Черния рицар, както и че новият Батман ще бъдe в мрачната стилистиката на film noir.


ДС