Bookshop Wallpaper
Площад е в ремонт

Тези, които продаваха гащи в НДК, сега намират опорни точки

По една плочка да бяха сменяли 20-30 години, нямаше сега да се ремонтира, каза Бойко Борисов

Бойко Борисов е в Русе за откриването на възстановения храм „Всех Святих“, построен в края на ХIХ век с дарения. Снимка: Бойко Борисов/Фейсбук

E-mail

Тези, които не са пипнали НДК, а са продавали вътре „гащи и сутиени“, сега намират опорни точки по темата. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Русе. По думите му, ако предишни ръководители са поддържали Двореца, е нямало сега всичко да трябва да се прави наново.

„НДК е една сграда, която наемаме за председателството – каза Борисов. – Ако 20-30 години преди това бяха по една плочка сменяли, въобще нямаше да се ремонтира, ще платим наем, ще отидем и ще го проведем. Тези, които не са го пипнали, а продаваха гащи и сутиени, сега намират опорни точки. Ако те са поддържали НДК, десетки правителства преди нас, нямаше сега от парка до вътре всичко да се изкорубва и да се прави наново.“

Бойко Борисов е в Русе за откриването на възстановения храм „Всех Святих“, построен в края на ХIХ век с дарения – първият, построен след Освобождението на България. Разрушената катедрала е била архитектурен шедьовър на Едуард Винтер от 1884-1898 година.

В началото на 60-те години Градският народен съвет решава да ликвидира старите русенски гробища, където се е намирала църквата „Всех Святих“ и освободените площи да се превърнат в парк. Идеята за възстановяването на храма е от началото на 90-те – а сега той вече е и открит.


Bookshop 728×90