Лист wallpaper
Площад е в ремонт

Великата каубойско-роботническа революция започва на 22 април

„Западен свят 2“, с премиерна дата, нов трейлър и бунт (видео)

В „Западен свят 2“ роботите вече не искат да живеят по старому, а господарите им изтърват контрола.

E-mail

Вторият сезон на хитовия сериал на HBO „Западен свят“ започва на 22 април. Българските фенове ще могат да го гледат по HBO Go още сутринта на 23 април (когато в САЩ е още 22 април), а вечерта ще бъде и премиерата по телевизионния канал на HBO България.

В свят, населен с каубои, роботи, модерни технологии, насилие, секс и други забавления за възрастни, научно-фантастичният уестърн изследва темите за появата на човека, съвестта, зараждането на изкуствения интелект и еволюцията на греха. Само че някои от хората се оказват роботи – и обратното.

В дебютиралия в неделя трейлър Долорес Абернати (Евън Рейчъл Ууд) ни представя красивия си (като реклама за плодови сокове) свят:

„Вижте този свят, този красив свят. Ние го построихме заедно. Свят, в който мечтите се сбъдват. Свят, в който можеш да бъдеш свободен“.

Само че след 30-ата секунда, с думите „Но този свят е лъжа“, идилията свършва и започват сцени на насилие – така, както започва всяка истинска революция. Когато поради бъг в системата, роботите вече не искат да живеят по старому, а господарите им изтърват контрола.

Виждаме някои от познатите герои – Бернард, Теди, Ед Харис, както и техниците на парка, нападната от бикове-роботи, контролирани от Мейв, а Долорес е готова да унищожи този свят и да изгради от пепелта му нов. Но това са неминуеми неща там, където едни могат безнаказано да убиват и да правят секс с когото си поискат, а други са длъжни да търпят това безропотно.

Великата каубойско-роботническа революция започва на 22 април (денят, в който по случайно съвпадение е роден Ленин – човекът, чиято мечта беше да унищожи Западния свят и от пепелта му да построи нов).


Bookshop 728×90