Bookshop Wallpaper
Синът на София

За първи път двама победители на „София: Поетики“

Пълно равенство между Светозар Георгиев – Ghostdog и Дилян Еленков

24 поети се бориха за любовта на публиката, а след края на рецитала им се оказа, че двама от тях имат равен брой гласове.

Четено: 1200 пъти E-mail

За първи път в дванайсетте години история на фестивала „София: Поетики“ победата в поетичното съревнование е за двама души. Събитието се проведе в събота вечер на Лятната сцена в Борисовата градина (въпреки че времето съвсем не беше лятно, а зрителите за известно време се оказаха под проливен дъжд), а лауреатите за 2017-а са Светозар Георгиев – Ghostdog и Дилян Еленков.

24 поети се бориха за любовта на публиката, а след края на рецитала им се оказа, че двама от тях имат равен брой гласове. Между Георгиев и Еленков се проведе пряк поетичен двубой, но и преброяването на вота от своеобразния балотаж показа, че победителят тази година няма да е един.

Освен Ghostdog и Дилян Еленков, заявили участие бяха още Иван Шентов, Ани Илков, Белослава Димитрова, Едвин Сугарев, Силвия Чолева, Владимир Левчев, Аксиния Михайлова, Йордан Ефтимов, Тома Марков, Анет Атанасова, Калин Терзийски, Мирослав Бърдаров, Иван Христов, Румен Баросов, Радослав Чичев, Стефан Иванов, Калоян Праматаров, Георги Гаврилов, Стефани Гончарова, Захари Захариев, Стефан Гончаров и Иван Димитров.


Bookshop 728×90