Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

$1,3 млн. платиха за токен – компютърна рисунка на камък

Дизайнът взет от сайт с безплатно съдържание

Собственикът на тази „картина“ може да ѝ се наслаждава на екран. - $1,3 млн. платиха за токен – компютърна рисунка на камък

Собственикът на тази „картина“ може да ѝ се наслаждава на екран.

Неизвестен купувач е платил за NFT-токен с изображение на кафяв камък повече от 1,3 млн. долара, съобщават от криптопроекта EtherRock в акаунта си в Туитър. Търговията с виртуални камъни в момента продължава, а за останалите наддаванията са стигнали до 2,1 млн. долара.

Виртуалните рисунки са част от колекция от 100 картини, които се различават една от друга само по цвета. Дизайнът на камъка е взет от сайт с безплатно съдържание и е превърнат в NFT-токени.

Продавач е британският криптоинвеститор Том Осман, който е купил вече продадения кафяв камък в началото на август на цена от 4 800 долара. Той нарича това вложение „най-успешното в живота си“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90