Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

1 милиард във „Фейсбук“ само за ден

Това само началото в мисията ни да свържем целия свят, написа Марк Зукърбърг

През октомври 2012 г. „Фейсбук“ обяви, че един милиард души са влезли в сайта поне веднъж месечно. Сега, по-малко от три години по-късно, социалната мрежа успя да постигне същото за денонощие. - 1 милиард във „Фейсбук“ само за ден

През октомври 2012 г. „Фейсбук“ обяви, че един милиард души са влезли в сайта поне веднъж месечно. Сега, по-малко от три години по-късно, социалната мрежа успя да постигне същото за денонощие.

В понеделник тази седмица всеки седми човек на планетата е бил във „Фейсбук“. Общо 1 милиард потребители на социалната мрежа са я посетили, нещо, което се случва за първи път от основаването през 2004 г. Според Марк Зукърбърг обаче това е само началото в мисията да се свърже целият свят.

Във „Фейсбук“ има близо 1,5 милиарда души, които влизат в сайта поне веднъж месечно. Никога преди обаче само в рамките на 24 часа не бе надхвърляна бариерата от милиард посетители. Новината за крайъгълния камък бе съобщена лично от Марк Зукърбърг чрез статус в профила му в социалната мрежа.

„Толкова съм горд с нашата общност за направения прогрес – написа той. – Наша цел е да даваме на всекиго глас, да помагаме за разбирателството и да включим хората във възможностите на модерния свят. По-отворен и по-свързан свят е по-добър свят. Той носи по-силни връзки с онези, които обичаме, по-стабилна икономика, по-солидно общество, което се отразява на ценностите ни.“

През октомври 2012 г. „Фейсбук“ обяви, че един милиард души са влезли в сайта поне веднъж месечно. Сега, по-малко от три години по-късно, социалната мрежа успя да постигне това за денонощие.

Дейв Лий, анализатор на Би Би Си, коментира, че растежът може да продължи. Навярно би се забавил в някакъв момент, но той все още е много далеч. Защото докато САЩ, Европа и Индия вече са почти в пика си в използването на „Фейсбук“, има огромни празнини – Африка, голяма част от Азия, част от Латинска Америка.

И точно към тях сега се цели социалната мрежа.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg