Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

1 милион за „Златната ябълка“

За да бъде реализиран първият български анимационен сериал за кукери и самодиви – има нужда от нашата помощ

Момиче с коса облак, палава самодива и млади мъже, мечтаещи да станат кукери – се устремяват в търсене на митичната златна ябълка. - 1 милион за „Златната ябълка“

Момиче с коса облак, палава самодива и млади мъже, мечтаещи да станат кукери – се устремяват в търсене на митичната златна ябълка.

Един милион гледания за десет дни на трейлър на български анимационен сериал? Може и да звучи трудно постижимо, но това е амбициозната задача, която си поставя екипът зад проекта „Златната ябълка“ – история за кукери, самодиви и змейове, наситена с български фолклорни мотиви.

От днес, 16 ноември, факт в интернет е първият трейлър край сериала – около 90-секундно видео, което среща с причудливи герои от народните приказки, устремени към златна ябълка, която сбъдва желания. Красив, омагьосващ, модерен и бърз клип, който загатва потенциал за световен успех.

За да достигне целият сериал до зрителите си обаче, първата стъпка са 1 милион гледания на трейлъра от България и от чужбина. Ако те бъдат събрани за десет дни, това ще е основание на авторите на проекта, работили по него вече три години напълно доброволно, да търсят финансова подкрепа от продуцентски и дистрибуторски компании.

При успех – първият сезон на „Златната ябълка“ ще бъде факт. А ако проектът бъде замразен, би било истинска загуба.

Вижте сами трейлъра, а ако ви впечатли и вдъхнови, не се колебайте да го споделите.

Какво е „Златната ябълка“?

„Златната ябълка“ е български фентъзи сериал, който изпраща зрителите си в необятен планински свят, където стари духове бродят из горите, а кукери воини защитават хората от злото. Там някъде се натъкваме и на 14-годишната Вихра – дъщеря на змей и човек, чиято коса е облак и се променя според настроението ѝ.

Заедно с братята Влад и Бран, мечтаещи да станат кукери, и малката, но буйна самодива Тина-Пакостина, Вихра, за да донесе мир в града си, Хан, който е на прага на война, се впуска в опит да достигне митичната златна ябълка – пренасяне на Земята веднъж на сто години от комета в Кубер планина.

Map

Противно на вярването на различните групички, които търсят ябълката, че тя ще разреши всички проблеми на мига, никой от местните в Кубер планина не търси артефакта. Жителите на планината, известни като Балканджии, са привикнали към живота в тежки условия и вярват, че проблемите не се решават от магически предмети, за които дори не е сигурно, че съществуват.

Възгледите им обаче са подложени на изпитание, когато Кубер планина е атакувана от настъпващата армия на Сивоплащите – съюз от различни племена и хора, които търсят ново място за живот. Техните плащове са сиви заради дима и праха от земите, които са изгорили и унищожили, защото те не уважават духовете и агресивно използват всички ресурси , които могат да намерят.

Желания, мечти, трудности и народни вярвания – всичко това се сблъсква в подножието на Кубер планина, а героите, добри и зли, са изправени всеки пред своите избори…

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90