Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

10 хиляди лева за ново лого на България

Министерството на туризма обяви конкурс за изображение, което да представя страната ни

През 2013-а вече имаше направен опит за туристическо лого, но той срещна шумен неуспех – след похарчени над 1,3 милиона лева се оказа, че изображението поразително прилича на това на Казахстан... а и никак не бе прието добре от обществото.  - 10 хиляди лева за ново лого на България

През 2013-а вече имаше направен опит за туристическо лого, но той срещна шумен неуспех – след похарчени над 1,3 милиона лева се оказа, че изображението поразително прилича на това на Казахстан... а и никак не бе прието добре от обществото.

Търси се ново туристическо лого на България. През 2013-а вече имаше направен такъв опит, но той срещна шумен неуспех – след похарчени над 1,3 милиона лева се оказа, че изображението поразително прилича на това на Казахстан…, а и никак не бе прието добре от обществото. Стойността, която сега държавата ще плати за логото, ще е до 10 хиляди лева, става ясно от обявения конкурс.

Изборът на визия за туризма в България ще стане в три етапа – първо професионално жури ще отсее финалистите от всички кандидати. След това техните проекти ще бъдат подложени на обществено обсъждане в медиите и социалните мрежи. Крайното решение ще се вземе от широко жури, в което попадат представители на туристическия бранш, ресорното министерство (включително и самата министър Николина Ангелкова), както и представители на медиите.

Художествените изисквания към логото са минимални. Задължително е присъствието на думата „България“ и Bulgaria съответно във вариантите на български и английски език; представяне на два варианта на логотип – на латиница и кирилица; авторски шрифт; графично съобразяване със слогана („Открий и сподели“ и A discovery to share), но не непременно тяхното визуално участие във визуализацията.

Освен това, логото трябва да е лаконично и ясно и да може да се разработи в цялостна система за визуална идентичност. Достъп до участие в конкурса имат български и чуждестранни лица и организации.

Срокът за подаване на предложения е 4 април 2016 г. Професионалното жури ще даде своята оценка в рамките на 10 дни. 5 дни ще продължи публичното разискване на проектите, а финалното решение ще се вземе в още 10 дни. Това означава, че ако сроковете се спазват, новото туристическо лого на страната ни ще е известно в края на месец април.

Вижте и пълния текст на конкурсната програма тук.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС