POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

100 години Франк Синатра в НДК

На 5 ноември в зала 3 на Двореца, а на 14 ноември в зала „България“ се покланяме на великия певец

Две събития, посветени на Франк Синатра, в София само за 9 дни. - 100 години Франк Синатра в НДК

Две събития, посветени на Франк Синатра, в София само за 9 дни.

Силата на джаза и енергията на Франк Синатра ще изпълнят зала 3 на Националния дворец на културата на 5 ноември. Събитието по повод един век от рождението на певеца ще е с участието на Ангел Заберски, Биг Бенд „Брас Асоциация“, Георги Пейчев – Степа, Весела Бонева и Училището по суинг танци „Линдишоп“.

Всички те ще ни потопят в обаятелната атмосфeра на заведенията и шоу-спектаклите от 60-те години в Лас Вегас – времето, в което Синатра (1915 – 1998) се установява като едно от най-големите имена в историята на музиката. Така на сцената в НДК ще зазвучат любими джаз шлагери като My way, Something stupid, The Girl From Ipanema, The Shadow of your smile, Fly me to the Moon, New York, New York.

Това не е единственото събитие, посветено на таланта на Франк Синатра – както стана ясно наскоро, спектакълът Perfectly Frank – A Century of Sinatra е първият от новата поредица „Музиката на Америка“, финансирана от Фондация „Америка за България“. В ролята на самия Синатра на 14 ноември в столичната зала „България“ ще влезе певецът от „Бродуей“ Сал Вивиано (вижте в ОЩЕ ПО ТЕМАТА).

Така само в рамките на девет дни софиянци и гостите на града ще могат цели два пъти да се докоснат до магията на суинга и да полетят с музиката на големия Синатра.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС