Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

100-годишна балерина пред премиера в Сидни (видео)

Австралийката Ейлиън Крамър неотдавна навърши 100 г. и е пред премиера на модерен балетен спектакъл в Сидни, Австралия. - 100-годишна балерина пред премиера в Сидни (видео)

Австралийката Ейлиън Крамър неотдавна навърши 100 г. и е пред премиера на модерен балетен спектакъл в Сидни, Австралия.

„На 100 всичко се променя”, твърди австралийката Ейлиън Крамър, която наскоро навърши един век. Достолепната дама е танцьор и хореограф, макар че като млада се надявала да стане оперна певица. Променила мечтите си в момента, в който се озовала на спектакъл на виенската трупа „Боденвизер” за модерни танци.

От 22-годишна Крамър не спира да танцува. След като животът й преминава в Ню Йорк, Индия, Париж, Лондон и Западна Вирджиния, миналата година тя се връща в Сидни. Твърди, че изпитала носталгия към природата в родната й Австралия.

През февруари Ейлиън е поканена за хореограф на The Early Ones – модерен танцов спектакъл, на който е и дизайнер на костюмите, и директор на продукцията.

Премиерата е на 13 и 14 март в „Индипендънт тиътър” в Сидни.

Вижте репетицията на спектакъла:

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90