Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

1000 лева за лого на Националната галерия

Няма поставени художествени изисквания, но кандидатите трябва да са минимум бакалаври

Срокът за подаването на кандидатурите е 17 часа на 7 септември.  - 1000 лева за лого на Националната галерия

Срокът за подаването на кандидатурите е 17 часа на 7 септември.

Обявен е конкурс за изработката на лого на Националната галерия в София, което да я популяризира като най-големият музей в България, съобщиха от ръководството на комплекса. Кандидатите имат три седмици да подготвят проекта си и да заявят участие, а победителят, който ще стане ясен на 15 септември, ще получи премия от 1000 лева.

Към евентуалните кандидати не са поставени художествени изисквания – в условията се посочва единствено, че жури от галерията и от Съюза на българските художници ще оценява дали творбите имат ясна концепция, дали идеята им е оригинална и каква е естетическата им стойност.

Поставено е изискване за образованието на кандидатите (те може да участват индивидуално или в колектив), според което е необходимо да имат завършена минимум бакалавърска степен от висше художествено учебно заведение.

Освен за победителя, премии ще има и двамата му подгласници – съответно 400 и 300 лева. И трите одобрени проекта прехвърлят авторското си право за ползване от Националната галерия, под чиято шапка освен Квадрат 500 се намират още филиалите „Двореца“, „Крипта на Храм-паметник „Св. Александър Невски“, „Социалистическо изкуство“, Музей за съвременно изкуство „Софийски арсенал“ и къщите музеи „Вера Недкова“, „Никола Танев“, „Иван Лазаров“.

Срокът за подаването на кандидатурите е 17 часа на 7 септември. До 11 септември журитото ще разглежда предложенията и ще класира участниците, а на 15 септември ще бъдат обявени победителите.

Национална галерия „Квадрат 500“ бе открита за 24 май т.г., като само преди няколко дни оттам съобщиха, че до 13 август посетителите са били над 50 хиляди.

Всички условия и технически изисквания за конкурса за лого са публикувани в сайта на галерията тук.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90