Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

11 тона стара хартия срещу 2000 нови книги

Срещу 5 кг стара хартия хлапетата получаваха книжка. Снимки: Румен Добрев - 11 тона стара хартия срещу 2000 нови книги

Срещу 5 кг стара хартия хлапетата получаваха книжка. Снимки: Румен Добрев

Единайсет тона стара хартия беше заменена за около 2000 нови книги в неделя на столичния бул. „Витоша“. Хиляди деца се включиха в инициативата за рециклиране и спасиха 143 дървета от изсичане. Събитието бе организирано от ЕКОПАК България, книжен център „Гринуич“ и Столична община.

Въпреки дъжда, кампанията приключи успешно. Заедно с родителите си някои деца предадоха над 30 кг стара хартия за рециклиране! Мрачното време не успя да развали настроението на хлапетата, които се забавляваха с куклен театър на еко тематика, изработваха бижута и сувенири в специална еко работилница. Пред книжен център „Гринуич“ се проведе и викторина с въпроси, наградите разбира се бяха книги, а децата научиха защо е важно рециклирането и много любопитни факти от света на книгите.

Главният редактор на сайта Az-deteto Мария Дуковска обяви резултатите от тазгодишната кампания на „Забавното лятно четене“. Бяха връчени награди в категориите „Най-четящото дете“, „Най-активен читател на Забавното лятно четене“, „Най-активен млад читател“, „Най-четящият град“, „Най-четящото училище“ и в тазгодишния им литературен конкурс. Самоков грабна приза „Най-четящ град“, а най-четящото училище е СОУ „Христо Ботев“ от град Русе. Единайсетгодишната Теодора Станоева спечели в категорията „Най-четящо дете“, а в литературния конкурс най-добри се оказаха Божидар Алексиев, Петър Иванов, Йоан Маринов и Мина Бонева.

IMG_0085

IMG_8809

IMG_0042

IMG_8930

Зам.-кметът на София Тодор Чобанов връчи една от наградите.

 

IMG_0074

IMG_0109

IMG_8817

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg