Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

12-часов концерт за Трети март в зала „България“

Конферансие на събитието ще бъде директорът на Народния театър Мариус Донкин

Снимка: Емил Георгиев - 12-часов концерт за Трети март в зала „България“

Снимка: Емил Георгиев

Празничен концерт за Трети март с продължителност около 12 часа предстои в столичната зала „България“. Повече от 15 хорови, духови, фолклорни, джазови, вокални и инструментални състави, детски и младежки, ученически и студентски формации ще се включат в музикалния маратон за националния празник. Концертът започва в 10 ч. и ще продължи до 22 часа. Събитието е под патронажа на министъра на културата Рашко Младенов.

Ще звучи българска музика от всички жанрове. На сцената излизат Софийска филхармония, Националният филхармоничен хор „Светослав Обретенов“ под диригентството на Славил Димитров, Биг Бендът на БНР, формация Quarto quartet, хор „Космически гласове“ с диригент Ваня Монева, Софийският духов оркестър с диригент Юли Дамянов. Участват още Вокална група „До Ре Ми“ с диригент Ралица Тончева, „Радиодеца“ с диригент Илина Тодорова, Младежка формация „Гласовете на Орфей“ с диригент Венеция Караманова, Народен хор при Националното музикално училище с диригент Георги Петков, Духовият оркестър при Националното музикално училище с диригент Татяна Христова, Бенд на Представителен гвардейски духов оркестър с диригент майор Ради Радев, Капела Ad Libitum с диригент Мария Вълчанова-Любенова, Камерна капела „Полифония“ с диригент Людмила Герова, Дамски камерен хор „Ирина Щиглич“ с диригент Деница Кабурова, Bella voce, студенти и преподаватели от Музикалната академия.

Водещ на концерта ще бъде директорът на Народния театър Мариус Донкин.

Зрителите ще могат да гледат всички концерти на Трети март срещу целодневна карта на цена 6 лева.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС