Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

13 сгради стават платна за светлинни инсталации в нощна София

Обявиха победителите в конкурса eXperience by eMAG, които ще станат част от фестивала на светлините LUNAR

Фестивалът за светлинно изкуство LUNAR ще се проведе между 6 и 9 май в София от 20,30 до 00 ч. - 13 сгради стават платна за светлинни инсталации в нощна София

Фестивалът за светлинно изкуство LUNAR ще се проведе между 6 и 9 май в София от 20,30 до 00 ч.

Три инсталации, сътворени с помощта на 3D мапинг, ще осветят Националния дворец на културата между 6 и 9 март, съобщиха организаторите на конкурса eXperience by eMAG: Dream, Create and Inspire. Тримата победители, избрани от международно жури, ще покажат творбите си като статичен 3D мапинг на фасадата на една от емблематичните столични сгради в първото издание на фестивала за светлинно изкуство LUNAR. Арт събитието ще се проведе между 6 и 9 май тази година – от 20,30 до 00 ч., и освен НДК, ще преобрази София в огромна галерия под открито небе със светлинни инсталации на 13 от най-известните сгради и площади в града.

В подкрепа на българските таланти и на възможностите, които съвременните технологии дават не само за развитието на бизнеса, но и на изкуството и градската среда, eMAG организира конкурса eXperience by eMAG: Dream, Create and Inspire. В него се включиха 34 участници, някои с повече от едно предложение по трите теми на конкурса – eMotions, eXplore и eFuture.

Международно жури в състав Иво Чифлички, „Визуални продукции и пространствен дизайн“, НДК; Марин Петков, основател на MP-STUDIO; Мирослава Станева, бранд маркетинг мениджър, eMAG; Максимилиан Трап, Festival of Lights International, Германия, и Ник Азидис, 3D mapping artist, Австралия, избра тримата победители, съчетали креативност и емоции, споделяне на истории и умело боравене с мащабите на сградата, както и с възможностите на 3D мапинг технологията.

В конкурса са отличени:

• Тема eFuture: творба на Симеон Тошков, представляваща „Космос в цветовете на eMAG, който се заражда от нас – хората. Ние сме бъдещето и трябва да го градим заедно“;

• Тема eMotions: творба на Паулина Генева, разработваща „Какъв искаш да станеш, като пораснеш? Отражение на детските мечти и превръщането им в реалност чрез двигателя за иновативни идеи, наречен технология“;

• Тема eXplore: творба на Антонио Йоцов, вдъхновена от „Търсейки по осветения път от слънцето, заедно можем да открием бъдещето и своята истина. С поглед към необятния космос, нашите мечти са безкрайни“.

Освен атрактивния и креативен 3D мапинг, гостите на събитието ще имат възможност да станат част от светлинната инсталация Glowing Heart на eMAG. От платформата за електронна търговия са подготвили и други изненади, които очакват посетителите на място.


Платена публикация

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg