Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

17 г. след фурора на Уест Енд: Никол Кидман отново на английска сцена

За предишната й роля в лондонския театър критиката писа: „Чиста виагра“

Никол Кидман и партньорът й Иън Глен в сцена от спектакъла „Синята стая“ през 1998 година. - 17 г. след фурора на Уест Енд: Никол Кидман отново на английска сцена

Никол Кидман и партньорът й Иън Глен в сцена от спектакъла „Синята стая“ през 1998 година.

Никол Кидман се завръща на Уест Енд тази есен. Седемнайсет години след фурора със спектакъла „Синята стая“ австралийката ще излезе пред лондонската публика в роля от пиесата на американския драматург Ана Зиглер „Снимка 51“.

Постановката е на един от елитните английски режисьори Майкъл Грандидж. Кидман ще въплъти образа на Розалинд Франклин – амбициозна жена, чийто принос около откриването на ДНК е пренебрегван, а на откритията й се гледа отвисоко. Творбата на Зиглер през 2008 г. спечели награда за сценарий, насочен към науката и технологиите.

Това не е първият път, в който режисьорът и актрисата работят заедно. Съвсем наскоро приключиха снимките на предстоящия им филм „Гений“. Грандидж навремето постави с Кидман прочутата „Синя стая“ в Театър „Донмар“, когато билетите стигнаха на черно 1000 паунда за място! За изпълнението на актрисата тогава британският критик Чарлс Спенсър от „Телеграф“ написа: „Чиста театрална виагра, която ще преследва фантазиите ми месеци наред.“

Премиерата на „Снимка 51“ е на 5 септември и ще се играе почти до края на ноември на сцената на театър „Ноел Кауърд“. Както и при предишни продукции на Грандидж, и този път 25% от билетите ще бъдат пуснати на достъпни цени. Около 20 хил. талона ще се продават за 10 паунда (15 долара).

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90