POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„1943. Антология за деца“ с Голямата награда „Златен лъв“

„Просвета“ с отличието за цялостен издателски проект на 2018 г.Асен Разцветников, Дора Габе, Елисавета Багряна, Калина Малина, Змей Горянин, Яна Язова са малка част от имената в изданието на „Просвета“ – с портрети, с автографи и с текстове, които говорят за доброто и справедливостта, за красивото. - „1943. Антология за деца“ с Голямата награда „Златен лъв“

Асен Разцветников, Дора Габе, Елисавета Багряна, Калина Малина, Змей Горянин, Яна Язова са малка част от имената в изданието на „Просвета“ – с портрети, с автографи и с текстове, които говорят за доброто и справедливостта, за красивото.

За „1943. Антология за деца“ издателство „Просвета“ получи Голямата награда „Златен лъв“ за цялостен издателски проект на 2018 г. Церемонията се проведе на 14 декември в НДК, в рамките на Софийския панаир на книгата.

Номинирани бяха още „Труд“ за албума си „Цанко Лавренов“, „Колибри“ с поредицата детски книги на Валери Петров и „Ерове“ за серията Cabinet of Curiosities.

В журито за Голямата награда тази година бяха проф. Андреана Ефтимова, проф. Милена Кирова, проф. Иво Панов, проф. Кирил Гогов и Федя Филкова.

Вижте още: „1943. Антология за деца“ – книга, която можеше никога да не видим

Наградата за издателски проект с най-голяма обществена значимост и с широк медиен интерес получиха издателство „Кралица Маб“ и департамент „Нова българистика“ към НБУ за поредицата си „Литературата на Народна република България – история и теория“.

С почетни грамоти си тръгнаха „Колибри“ за кино-литературния фестивал „Синелибри“, „Лексикон“ и „Захарий Стоянов“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg