Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

$20 млн. обезщетение за полицай, посъветван „да тушира хомосексуалността си“

Кандидатствал за повишение 23 пъти без успех

Сержант Кийт Уайлдхейбър. Снимка: Полицейски участък на Сейнт Луис - $20 млн. обезщетение за полицай, посъветван „да тушира хомосексуалността си“

Сержант Кийт Уайлдхейбър. Снимка: Полицейски участък на Сейнт Луис

Полицейски сержант от Мисури ще получи обезщетение от 20 млн. долара, след като негов висшестоящ му препоръчал „да тушира хомосексуалността си“, ако иска да получи по-висок пост. Кийт Уайлдхейбър от окръг Сейнт Луис се е разминавал с повишението 23 пъти, въпреки безупречното изпълнение на задълженията си, съобщава Би Би Си.

Местните власти реагираха и заявиха, че ще последват кадрови промени в ръководството на полицията.

Уайлдхейбър завежда делото през 2017 г. В него полицаят твърди, че през 2014 г. е посъветван от Джон Сарацино да смекчи гей-излъчването си, ако иска да расте кариерно. Сарацино отрича да е правил подобни коментари.

След съвета му Уайлдхейбър твърди, че се почувствал като „ударен в стомаха“. По-късно бил прехвърлен на нощни смени в сграда далеч от дома му.

Съдът постановява, че Уайлдхейбър е бил дискриминиран и трябва да му се изплати обезщетение. То възлиза на близо 20 млн. долара, защото според един от магистратите, „искаме да изпратим послание“.

Сам Пейдж, административен мениджър на окръг Сейнт Луис, пусна изявление, в което се казва, че полицията трябва да е място, където повишенията се получават по заслуги.

Дойде време за промени в управлението и промените трябва да започнат от върха“, пише още в текста на изявлението.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90