Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

2015: Прогнози за културата от авторите на „Площад Славейков“

Снимка: Елина Нинова - 2015: Прогнози за културата от авторите на „Площад Славейков“

Снимка: Елина Нинова

Добре дошли на „Площад Славейков“ и през 2015-а! И през новата година нашият площад няма да е само за книги, ще ви водим на концерти, театър, кино, изложби, на пътешествия у нас, по света и във времето. Виртуално, разбира се! Но важното е не само да четем за изкуствата, а да им се наслаждаваме на живо. Ако им се радваме, ако ги подкрепяме, ако искаме да се развиват, ако се надяваме някой от нашите творци да бъде аплодиран не само у нас, а и пред чуждата публика, нека заявим отношението си към тях не само на думи, а и с билет или книга!

Каква ще бъде културата през следващите 12 месеца?

Поканихме някои от най-добрите автори на „Площад Славейков“ да разкажат как си я представят. Кои ще бъдат събитията, които ще формират културата през годината? Кои ще бъдат лидерите на обществено мнение сред творците, след като в края на 2014-а някои от тях постигнаха първата си победа срещу безразличието на властта към хората на духа? Ще бъдат ли разрешени някои от конфликтите, заложени в културата през миналата година? Задават ли се нови? Кой от проблемите в книгоиздаването, театъра, киното, музиката, музеите, изобразителното изкуство ще бъде прескочен и тази година?

Ще ви представим прогнозите на Леа КОЕН, Милена ФУЧЕДЖИЕВА, Нада НЕШЕВА, Ида МОАЗЕСКУ, Цветана ЦАРЕВА…

И още нещо – сред най-ценните за нас събития през 2015-а ще бъде и първият рожден ден на „Площад Славейков“. Ще празнуваме на 24 май. Всички сте поканени!

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg