Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

21 юни. София става сцена на открито

На три точки в столицата в продължение на 5 часа безплатно ще се лее музика

На всяка една от локациите, които ще превърнат сърцето на София в своеобразна сцена, ще звучи различен стил музика. - 21 юни. София става сцена на открито

На всяка една от локациите, които ще превърнат сърцето на София в своеобразна сцена, ще звучи различен стил музика.

Международният уличен фестивал Fête de la Musique ще се случи и в София. За Деня на музиката, 21 юни (вторник), събитието ще проведе на три места на открито в центъра на града – градинката пред „Кристал“, паркчето зад Руската църква и площад „Княз Александър I“. Входът е безплатен, а музиката ще се лее безспирно от 17 до 22 часа.

На всяка една от локациите, които ще превърнат сърцето на София в своеобразна сцена, ще звучи различен стил музика. Зрителите ще чуят рок, суинг, поп, джаз, хип хоп, електронна музика и други. Участието във фестивала е напълно свободно, както за музиканти любители, така и за професионалисти, които са изявили желание за участие чрез формуляр за записване.

Fête de la Musique се провежда за първи път през 1982-а в Париж, иницииран от тогавашния министър на културата на Франция. Днес, 34 години по-късно, уличният фестивал се случва в над 120 държави и 540 града на 5 континента. Самата дата е избрана, тъй като съвпада с първия ден на лятото в Северното полукълбо на Земята.

Фестивалът на музиката се организира от сдружение Култограф с подкрепата на Френски Институт в България и Столична Община.

programa

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах