Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

210 дървета спасени от децата в София

16,2 тона „Стара хартия за нова книга“ в столицата

Момиченце предава талона си и получава книжка подарък. - 210 дървета спасени от децата в София

Момиченце предава талона си и получава книжка подарък.

3150 деца се включиха в екоинициативата „Стара хартия за нова книга“ в София в неделя. През целия ден хлапетата заедно със свои роднини и близки предаваха хартия за рециклиране пред Книжен център „Гринуич“. А резултатът е забележителен – събрани са 16,2 тона хартия, което значи, че от отсичане са спасени 210 дървета. Повече от 3500 книги пък са раздадени на малките читатели.

Патронът на акцията в София, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова изрази благодарността си съм всички родители, които отговорно възпитават децата си и ги насърчават да четат:

„Стара хартия за нова книга“ е в подкрепа на грижата за околната среда и в това е смисълът на Зелена София. А да се грижи за природата може човек само когато е образован. Четящите хора са свободни хора, така че само чрез четенето и образованието можем да бъдем свободни“.

Организаторите на празника – изпълнителният директор на „Екопак България“ АД господин Тодор Бургуджиев и Виктория Бисерова от Книжен център „Гринуич“ пожелаха на децата да се забавляват на празника, да научат много нови неща за опазването на околната среда и да открият много нови и любопитни неща в книжките, които са си избрали.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Преди София, в събота, „Стара хартия за нова книга“ бе в Хасково, за първи път. Там децата събраха 4,7 тона хартия и спасиха 61 дървета. В каузата се включиха общо 940 деца. В края на тази седмица събитието ще се проведе още два пъти. Във Варна то е на 17 септември, а в Русе – на 18-и.

Опашка пред книжен център „Гринуич“

Опашка пред книжен център „Гринуич“

Освен да предават хартия и да получават книги в замяна, децата могат да гледат и екотеатърa „Приказка за юначета с празни тумбачета: Хартояд, Пластоядка и Стъклояд в парка“ – история за три животинчета, които живеят в парка и се хранят с отпадъци от опаковки.

В програмата е предвидена още целодневна екоработилница за изработване на бижута, цветя и сувенири от отпадъци. Забавни викторини на литературна и екотематика с много подаръци и приятни изненади ще проверят знанията на децата и техните родители.

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах