Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

24 кадъра джаз за 100 години българско кино

Биг Бендът на БНР ще засвири родна филмова музика на 27 май

Само на 27 май в Първо студио на БНР, от 19 часа – концертът „24 кадъра джаз“. - 24 кадъра джаз за 100 години българско кино

Само на 27 май в Първо студио на БНР, от 19 часа – концертът „24 кадъра джаз“.

Българското кино отбелязва един век през тази година – през 1915 г. в „Модерен театър“ е прожектиран за пръв път игралният филм „Българан е галант“ на Васил Гендов. Юбилеят ще бъде ознаменуван от Биг Бенда на БНР с концерта „24 кадъра джаз“, в който ще прозвучат родни филмови мелодии от големия екран – на 27 май в Първо студио на БНР, от 19 часа.

В събитието, реверанс към важната годишнина, специално участие ще имат Ицко Финци, Симеон Щерев-Баана, Андрония Попова и „Насекомикс“, Лилия Илиева, Нора Караиванова, Васко Кръпката и „Подуене Блус Бенд“, както и вокална група „Радиодеца“.

Филмова атмосфера и джаз емоция ще се обединят, за да ни припомнят за някои от най-вълнуващите мелодии от света на българското кино. Ценителите ще чуят теми от филмите „Преброяване на дивите зайци”, „Топло“, „Патилата на Спас и Нели”, „Рапсодия в бяло”, „Бягащи кучета”, „Правилата на ергенския живот”, „Източни пиеси” , „Лора от сутрин до вечер“ и др.

Аранжиментите са дело на Антони Дончев – диригент на Биг Бенда на Радиото, Васил Спасов и Петър Дундаков.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg