Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

3,5 млн. лв. дава Министерството на културата на Зографския манастир в Атон

За ремонт на крилото, в което Паисий Хилендарски завършва „История Славянобългарска”

Служебният министър на културата Велислав Минеков. Снимка: Стопкадър от видео - 3,5 млн. лв. дава Министерството на културата на Зографския манастир в Атон

Служебният министър на културата Велислав Минеков. Снимка: Стопкадър от видео

Зографският манастир в Атон ще получи 3,5 млн. лв. от Министерството на културата, заяви днес на пресконференция служебният министър Велислав Минеков. Помощта е за реставрация и консервация на източното крило на манастира „Св. Великомъченик Георги Зограф“, където Паисий Хилендарски завършва „История Славянобългарска“.

Преди години пожар е нанесъл сериозни щети на това крило, строено с дарение на хаджи Вълчо от Банско и наричано „Банското крило“, отбеляза министърът.

Велислав Минеков ще се срещне и с игумена на Зографския манастир архимандрит Амвросий, за да уточнят как българската държава може да помогне за модернизиране на отоплението в манастира и за ремонт на пътя до обителта, който е в тежко състояние.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg