Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

311 кандидат-актьори атакуват НАТФИЗ

Подадени са документи за близо 600 кандидати за всички специалности в НАТФИЗ. Снимка: Румен Добрев - 311 кандидат-актьори атакуват НАТФИЗ

Подадени са документи за близо 600 кандидати за всички специалности в НАТФИЗ. Снимка: Румен Добрев

Първото препятствие към славата – НАТФИЗ, тази година ще бъде атакувано от 311 кандидати за актьори в състезание за 60 места. Изпитите започват днес и ще продължат до 10 септември, съобщават от Академията.

Най-напрегната ще е конкуренцията за класовете по актьорско майсторство за драматичен театър. Студенти по тази специалност тази година ще приемат проф. Здравко Митков и проф. Маргарита Младенова. Те ще си изберат възпитаници и за  „Режисура за драматичен театър“.

Проф. Румен Рачев ще води класовете „Актьорство за куклен театър“ и „Режисура за куклен театър“, доц. Мария Диманова – „Сценичен и екранен дизайн“, а доц. Александър Илиев – „Театър на движението – Пантомима“.

Доц. Дочо Боджаков, проф. Теодор Янев, проф. Светослав Овчаров и проф. Станислав Семерджиев ще въведат новоприетите
студенти в основните дисциплини на факултета „Екранни изкуства“.

Приети са документите на близо 600 кандидати за всички специалности. Формирани са 21 изпитни комисии и са осигурени 23 изпитни пространства – сцени, ателиета, студиа. Претендентите ще си състезават за 13 бакалавърски и седем магистърски програми на двата факултета – „Сценични изкуства“ и „Екранни изкуства“.

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах