Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

345 дървета спасени от децата в Пловдив, Русе и София

Кампанията „Стара хартия за нова книга“ се проведе за трета поредна година – но за пръв път и под тепетата и край Дунав

Децата в столицата видяха и екоспектакъла „Приказка за юначета с празни тумбачета: Хартояд, Пластоядка и Стъклояд в парка“, представен от Театъра на приказките. - 345 дървета спасени от децата в Пловдив, Русе и София

Децата в столицата видяха и екоспектакъла „Приказка за юначета с празни тумбачета: Хартояд, Пластоядка и Стъклояд в парка“, представен от Театъра на приказките.

Кампанията „Стара хартия за нова книга“ отчете най-успешното си издание досега – трите града, в които хлапета оставяха по 5 килограма ненужна хартия и получаваха в замяна книга, са спасили общо 345 дървета. Раздадените на 4850 деца книги са около 6 хил., а предадената хартия – 26,5 тона.

Очаквано, най-силно е представянето в София, където събитието съвпадна и с Алеята на книгата миналата седмица. Пред Книжен център „Гринуич“ в навечерието на първия учебен ден близо 3 хил. деца с родителите си са предали 15,3 тона ненужна хартия и са взели новите си четива.

Патронът на акцията в София кметът Йорданка Фандъкова изрази в неделя благодарността си съм всички родители, които отговорно възпитават децата си и ги насърчават да четат:

„Нашият град се променя всеки ден с ваша помощ“.

„Стара хартия за нова книга“ тази година стартира първо в Пловдив на 5 септември. Там са се включили 700 деца, събрали 4,2 тона. В Русе са били двойно повече малчугани – 1300 деца, които са предали 7 тона хартия срещу 1500 книжки.

За сравнение – през 2014 г., когато кампанията бе само в София, количеството събрана стара хартия бе 11 тона, което е спасило от изсичане 143 дървета. Общо пък за предходните две години, 2013-а и 2014-а, избавените дървета бяха около 300.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg