Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

3D киното е за баламосване на зрителите да платят по-скъпи билети

Това твърди режисьорът Кристофър Нолан

Режисьорът Кристофър Нолан и актьорът Хю Джакман на снимачната площадка на филма "Престиж". - 3D киното е за баламосване на зрителите да платят по-скъпи билети

Режисьорът Кристофър Нолан и актьорът Хю Джакман на снимачната площадка на филма "Престиж".

„По-големи киносалони, по-скъпи прожекции и нови режисьори – всичко това ще открие нова ера във филмовото изкуство“, твърди Кристофър Нолан – един от най-успешните режисьори в съвремието на киното, в интервю за „Уолстрийт джърнъл“.

Според него тези светли бъднини няма да се случат като с магическа пръчка: „Студията, продуцентите и собствениците на киносалони ще трябва да поработят за това. Те очевидно трябва да подобрят преживяването, наречено „ходене на кино“. Ще трябва да инвестират в нова техника, в нови идеи, в нови режисьори, ако искат да докарат киното до нова ера. Хората искат да си дават парите за нещо качествено.”

„Докато всички може да гледаме клипове и друг тип визуално изкуство на мобилните си телефони, киното все още си остава запазена марка за салоните, в които се прожектира, – продължава Нолън. – Затова трябват иновации и инвестиции, а не някакви пошли дигитални „подобрения”, които се опитват да баламосват публиката с по-високата цена на билетите.”

Режисьорът на „Мементо“, „Батман“ и „Престиж“ е възхитен от Куентин Тарантино и Ларс фон Трир, които „инжектираха нов живот в киното в началото на 90-те”: ”Немислимо е да мислим, че тяхната необикновена новаторска гледна точка няма да засегне ново поколение режисьори, които очаквам с нетърпение да се появят.”

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg