Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

40 мъртви тигърчета открити във фризер на будистки храм

Властите извеждат 52 живи тигъра от „ада за животните“

Тайланд отдавна е известен като център на незаконния трафик на диви животни и природни продукти. Длъжностно лице със защитна маска показали телата на мъртвите тигърчета на медиите в храма. Снимки: БГНЕС/ЕПА - 40 мъртви тигърчета открити във фризер на будистки храм

Тайланд отдавна е известен като център на незаконния трафик на диви животни и природни продукти. Длъжностно лице със защитна маска показали телата на мъртвите тигърчета на медиите в храма. Снимки: БГНЕС/ЕПА

Труповете на 40 тигърчета са открити от тайландските власти в будистки храм. Светилището в провинция  Канчанабури, западно от Банкок, се е превърнало в туристическа дестинация, където посетителите си правят селфита с тигри и хранят малките им с биберони, предава „Ройтерс“.

Манастирът се рекламира като убежище за диви видове, но в последните години неколкократно е бил разследван за предполагаеми връзки с трафика на диви животни и лошо отношение към животните. Акцията от понеделник е поредният ход в борбата на правителството за поставяне на тигрите под държавен контрол, започнала през 2001 г.

40-те мъртви тигърчета са били открити в понеделник във фризер в кухненския бокс, съобщи Адисорн  Нучдамронг от Министерството на националните паркове.

„Те трябва да са били с някаква стойност за храма, за да ги запазят – каза той. – Но ние не знаем точно каква.“ 

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН
Туристи се снимат с един от живите тигри в храма, който е популярна дестинация в Тайланд. Сега светилището е обвинено в трафик на диви животни.

Туристи се снимат с един от живите тигри в храма, който е популярна дестинация в Тайланд. Сега светилището е обвинено в трафик на диви животни.

Длъжностни лица със защитни маски са показали телата на малките на медиите в храма. В същия фризер се е съхранявал и трупът на бинтуронг – застрашен бозайник от вида на пандите.

Монасите не са били на разположение за коментари.

Освен телата на тигърчетата, властите са извели и 52 живи животни. 85 тигъра все още остават в храма.

Зловеща гледка в будисткия храм

Зловеща гледка в будисткия храм

Тайланд отдавна е известен като център на незаконния трафик на диви животни и природни продукти, включително и слонова кост. Екзотични птици, бозайници и влечуги, много от които застрашени видове, често биват открити в продажба на пазарите. Различни части от тигрите се използват в традиционната китайска медицина.

От ПЕТА (организация за етично отношение към животните) междувременно обявиха, че храмът е „ад за животните“ и призоваха туристите да спрат да посещават животински атракции в страната и чужбина.

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах