Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

456 книги за историята на изкуството – безплатно онлайн

От Караваджо до френския арт деко – музеят „Метрополитън“ пуска каталозите си в интернет

„Ерата на Караваджо“ е озаглавен един от каталозите на Музея на изкуството „Метрополитън“ – от 1985-а. - 456 книги за историята на изкуството – безплатно онлайн

„Ерата на Караваджо“ е озаглавен един от каталозите на Музея на изкуството „Метрополитън“ – от 1985-а.

Почти всеки от каталозите на Музея на изкуството „Метрополитън“ може да се купи от американските книжарници на цена между 100 и 150 долара. Но също така може и срещу 0 долара да бъде свален от сайта MetPublications, който предлага „пет десетилетия публикации за историята на изкуството, достъпни за четене, сваляне и/или търсене напълно безплатно“.

Инициативата за свободно получаване на информация е от 2012 г., когато на сайта са качени първите 397 книги, сред които трудове за анатомичните изследвания на Леонардо да Винчи, американски импресионализъм и реализъм, китайска будистка и даоистка скулптура…

Оттогава насетне „Мет“ продължава да обогатява онлайн архива си, като към момента каталозите и книгите в него са 456. Те стоят редом до 400 хиляди, отново свободни за ползване, арт изображения.

Така че, ако сте увлечени от историята на изкуството, разгледайте предложенията в MetPublications. Без значение дали имате интерес към африканската култура, миналото или постмодернизма, Ван Гог или френския Арт деко… А защо не и към каталог, посветен и на самия музей „Метрополитън“?

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg