Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

КРЕАториум в НДК

Канят ни на театър на сетивата, без да знаем предварително мястото на действието

Гостите преминават индивидуално през специално подготвена инсталация-лабиринт, наситена с необичайни сетивни провокации (слухови, осезателни, обонятелни, визуални и вкусови).  - КРЕАториум в НДК

Гостите преминават индивидуално през специално подготвена инсталация-лабиринт, наситена с необичайни сетивни провокации (слухови, осезателни, обонятелни, визуални и вкусови).

Квантов скок и прераждане във вечното настояще. Театър на сетивата. Загадъчен лабиринт на сътворението и пресътворяването. Това предлага НДК в спектакъла CREAtorium – всеки зрител, който прояви любопитство към експеримента, изживява по строго индивидуален начин изгубването и повторното намиране на себе си в сърцето на една Вселена от безкрайни възможности, твърдят организаторите. Къде точно в сградата ще се проведе представлението – зрителите ще разберат на място.

CREAtorium е интерактивен site specific спектакъл от вида „театър на сетивния лабиринт”. Особеното при този вид представление е, че посетителите не са пасивни зрители, а активни участници и сътворци, които лично се срещат и взаимодействат с артистите.

Гостите преминават индивидуално през специално подготвена инсталация-лабиринт, наситена с необичайни сетивни провокации (слухови, осезателни, обонятелни, визуални и вкусови).

Първите представления ще бъдат на 29 февруари и 1 март тази година.

Влизането в Театъра на сетивата е необичайно. Закупуването на билетите (до 19 февруари на специална цена от 40 лева, след това – 50 лв.) става само след предварително запазване на час по телефона. Плащането става по банков път (вижте по-долу подробности).

CREAtorium – Лабиринт в лабиринта е копродукция между „Театър на сетивата София“, Националния дворец на културата и „Асоциация Информбюро“. Проектът е финансиран от Програма „Култура” на Столична община за 2016 г.

Купуването на билет става единствено след предварително запазване на час и закупуване на билет на тел.: 0988 383 268 – всеки ден между 10:00 и 17:00 ч., а плащането е по банков път:

IBAN BG66UBBS80021081159130

Титуляр: сдружение „Глобал Вижън Съркъл“

банка ОББ

Основание за плащане: вашето име и дата на представление (по предварително направената резервация)

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90