Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

5 г. след смъртта си, Тодор Колев по-обичан от всякога

Изпълняват някои от големите хитове на актьора в концерта „Фалшив герой“ в зала 1 на НДК

Хуморът на Тодор Колев беше елегантен и богат на нюанси - което отдавна отсъства на малкия екран.  - 5 г. след смъртта си, Тодор Колев по-обичан от всякога

Хуморът на Тодор Колев беше елегантен и богат на нюанси - което отдавна отсъства на малкия екран.

Но моите стъпки стоят по пясъка
и чувам още море под себе си,
танцувам с тебе – не свършва празникът…
И аз оставам, и си оставам, такъв оставам –
твърде късно е за друго –
фалшив герой,
ха-ха-ха-ха – фалшив герой.

Приживе Тодор Колев винаги се е радвал на безрезервната обич на публиката – пълни концертни зали, пълни театрални салони… Филмовите му реплики са част от градския жаргон, мнозина носят прякори с имената на героите му. „Как ще ги стигнем…“ е евъргрийн на телевизионно комедийно шоу, хуморът на водещия беше елегантен и богат на нюанси – което отдавна отсъства на малкия екран.

Днес, едва 5 години след смъртта си, Тодор Колев вече е легенда, а песните му – класика. Нараства броят на концертите с музика, изпълнявана някога от него. Доскоро тези трибюти бяха на по-неформални места – като клуб „Маймунарника“ в Борисовата градина, например. Тази есен обаче песните на Тодор Колев ще бъдат изпълнени в зала 1 на НДК. Спектакълът се нарича „Фалшив герой“, по едноименната песен на актьора. Текстът е на Тодор Колев, музиката – на Евгени Димитров-Маестрото, Георги Милчев-Годжи и Герасим.

В концерта „Фалшив герой“ на 11 октомври ще прозвучат едни от най-популярните песни на актьора, с нови арaнжименти. Ще ги изпълнят симфониците от Русенската филхармония с диригент Димитър Косев, бендът на Михаил Йосифов и Ангел Заберски. Солисти ще бъдат Ненчо Балабанов, Поли Генова, Димо от ПИФ и Хилда Казасян.

Образът на Тодор Колев ще присъства в концерта чрез мултимедия с превъплъщенията му във филми като „Опасен чар“, „Двойникът“, „Господин за един ден“…

Сценарист и режисьор на спектакъла е Красимир Колев.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg