Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

5 хил. пред НАТФИЗ: Искаме морал! Без имунитет

Кадри от съпротивата срещу агресията в политиката

Протестът за морал в политиката тръгна от парламента и достигна до сградата на НАТФИЗ. Снимки: Емил Георгиев - 5 хил. пред НАТФИЗ: Искаме морал! Без имунитет

Протестът за морал в политиката тръгна от парламента и достигна до сградата на НАТФИЗ. Снимки: Емил Георгиев

Над 5 хиляди души се събраха на протест с искане за снемането на депутатския имунитет на Волен Сидеров. Със скандирания „Искаме морал“ и „Без имунитет“ шествието се придвижи от парламента към сградата на НАТФИЗ в понеделник вечерта.

Сборният пункт на събитието, провокирано от няколко нападения на лидера на Атака срещу театралната академия и нейните студенти през миналата седмица – приключили с ескалация на напрежението и дори юмрук в лицето на Сидеров в изборната нощ – бе зад Народното събрание, при храм-паметника „Св. Александър Невски“. Там стотици хора призоваха за падането на имунитета на депутата, а след това клекнаха за около две минути преди да избухнат в бурни аплодисменти.

15-ина минути по-късно протестът се отправи към „Раковски“ – изглежда с идеята да се пусне по посока партийната централа на Атака. Плътен полицейски кордон обаче попречи на тези намерения и в крайна сметка шествието тръгна към НАТФИЗ.

Недоволните видимо се увеличаваха, като когато водачите на протеста достигнаха академията, плътната колона от протестиращи стигаше чак до пресечката с „Аксаков“. От сградата на ВУЗ-а пък накацали по прозорците студенти – бъдещите театрали и кинаджии на България – с аплодисменти и благодарствени викове посрещнаха шествието.

Вижте кадри от протеста:

image

image

image

image

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90