Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

50 хиляди в Лондон: „Не“ на Брекзит (снимки)

Мащабна демонстрация за оставане на страната в Европейския съюз

50 хиляди души са се събрали на протеста според организаторите. Снимки: ЕПА/БГНЕС - 50 хиляди в Лондон: „Не“ на Брекзит (снимки)

50 хиляди души са се събрали на протеста според организаторите. Снимки: ЕПА/БГНЕС

Хиляди британци, облечени предимно в синьо и жълто, излязоха на протест за оставането на страната в Европейския съюз. Маршът за Европа се проведе в централната част на Лондон в събота, в навечерието на ключово парламентарно гласуване в понеделник – на него окончателно ще бъде отменено превъзходството на европейските закони над британските.

В началото на демонстрацията, по данни на организаторите, е имало между 10 и 15 хиляди души. По пътя към Уестмининстър обаче са се присъединили още много, за да се стигне до крайното число от около 50 хиляди протестиращи.

Предлагаме ви снимки от събитието.


ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС