Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Заповед за 100% възстановка на Тютюневия склад. До 1 година

Разрушената сграда да бъде вдигната така, както си е била, се разпореди министърът на културата

Така изглеждаше старият тютюнев склад преди в него да влязат строителни машини. Изображение: Алтернативна карта Пловдив - Заповед за 100% възстановка на Тютюневия склад. До 1 година

Така изглеждаше старият тютюнев склад преди в него да влязат строителни машини. Изображение: Алтернативна карта Пловдив

Тютюнев склад в Пловдив да бъде възстановен във вида преди разрушаването му, се разпореди днес в заповед министърът на културата Вежди Рашидов. Това трябва да стане в срок до 12 месеца.

Паметникът на културата трябва да бъде възстановен с оригиналните обемно-пространствени параметри и архитектурни и художествени характеристики, се посочва в заповедта, цитирана от сайта Topnovini.bg. Собственикът на имота – дружеството „Одрин 8“, трябва да изготви графична, текстова и фотодокументация на обекта, както и да внесе за съгласуване по реда на чл. 84, ал. 1 и ал. 2 от Закона за културното наследство инвестиционен проект за възстановяване и експониране на недвижимата културна ценност в двумесечен срок от връчването на настоящата заповед.

Контролът по изпълнението на заповедта министърът възлага на арх. Димитрийка Добрева – главен директор на Главна дирекция „Инспекторат за опазване на културното наследство“.

Всичко по темата „Тютюневият склад в Пловдив“

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg