Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Кой е Бог, пита се Морган Фрийман

Нова документална поредица разглежда въпросите на религията

Шестте серии на поредицата разглеждат въпросите за задгробния живот, края на дните, злото, чудесата, Сътворението и, разбира се – кой е Бог?  - Кой е Бог, пита се Морган Фрийман

Шестте серии на поредицата разглеждат въпросите за задгробния живот, края на дните, злото, чудесата, Сътворението и, разбира се – кой е Бог?

Защо хора по целия свят се прекланят пред своя Бог или своите богове толкова различно? Тези въпроси задава Морган Фрийман в документална поредица, чиято премиера предстои в неделя по „Нешънъл Джиографик“. „Историята на Бог“ може да се нарече още „Въведения в религията“ или дори „Морган Фрийман обикаля света и задава Големите въпроси“. Но както и да бъде назована, изглежда обещаващо.

Шестте серии на поредицата разглеждат въпросите за задгробния живот, края на дните, злото, чудесата, Сътворението и, разбира се – кой е Бог? По време на епизодите Фрийман прави много повече от това просто да „заема“ характерния си глас за историите. Той действително се посвещава на търсенето на отговори, като посещава общо 20 града в 7 държави.

Актьорът, който е играл самия Бог във „Всемогъщият Брус“, обяснява, че хората като цяло искат да обясняват вярванията си – не с мисионерска цел, просто да ги обяснят.

„Открих това особено силно в Индия и Египет – казва той. – Не се опитваха да ме убедят да се присъединя към тях, просто ми обясниха какво и защо е.“

В „Историята на Бог“ зрителите виждат някои от най-прочутите религиозни места по света – като Стената на плача, дървото Бодхи, майските храмове и т.н. И проследяват пътя на религията от древността до съвремието.

Вижте трейлъра на поредицата:

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg