Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Клиф Ричард на съд за сексуално насилие преди 30 г.

Британската прокуратура е получила пълния набор доказателства срещу него

Клиф Ричардс отрича обвиненията за сексуално насилие над 15-годишно момче от 80-те години. - Клиф Ричард на съд за сексуално насилие преди 30 г.

Клиф Ричардс отрича обвиненията за сексуално насилие над 15-годишно момче от 80-те години.

Британската кралска прокуратура е получила доказателствата срещу сър Клиф Ричардс за сексуално насилие срещу 15-годишно момче преди около трийсет години. 75-годишният певец, който отрича каквито и да е свои прегрешения по случая, вече е разпитван на два пъти от полицията – през 2014-а и 2015-а, а през август 2014 г. домът му бе обискиран от полицията.

От Прокурорската служба на Короната обясниха в официално изявление, че „внимателно ще обмислят“ доказателствата, поднесени от разследващите, за да решат дали да повдигнат обвинения и дали има реалистична перспектива за присъда.

Говорител на полицията на Южен Йоркшир коментира, че е предаден целият материал, свързан с разследването, и се „очаква решение“.

В свое изявление миналата година Клиф Ричардс заяви, че твърденията срещу него са „абсурдни и неверни“ и никога в живота си не е насилвал никого. Сега говорител на певеца отказа да направи изявление с мотива, че би било неуместно да се коментира, докато случаят все още се разглежда.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Ричардс винаги се е явявал на разпитите с полицията доброволно и никога не е бил арестуван.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах