Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Сам на сцената, „лудият“ Стелиан Радев с награда от „БГМОТ“

Спектакълът на Нина Димитрова по Гогол с отличието за мъжка роля в Габрово

Подготовката на актьора Стелиан Радев за ролята трае година и половина. - Сам на сцената, „лудият“ Стелиан Радев с награда от „БГМОТ“

Подготовката на актьора Стелиан Радев за ролята трае година и половина.

Спектакълът на Нина Димитрова „Дневникът на един луд” по Николай Гогол спечели наградата на международния фестивал на спектаклите за един актьор „БГМОТ” в Габрово – актьорът Стелиан Радев получи приза за мъжка роля.

За работата си с Нина Димитрова в спектакъла „Дневникът на един луд” самият Стелиан Радев споделя, че е „изкарал магистратура по въображение” – а наградата на фестивала „БГМОТ” е заслужен диплом по магистратура на въображението, както и пример за това как лудостта на гения Гогол и лудостта на режисурата могат да доведат млад и неопитен, но безспорно талантлив артист до впечатляващо превъплъщение.

Подготовката на актьора за ролята трае година и половина, „кръпка по кръпка се шие усмирителната риза на лудия Попришчин”, за да се доведе актьорското изпълнение до онова изпълнение, заради което  Стелиан Радев получи номинация „Икар” за дебют  на Съюза на артистите в България и номинация за „Аскеер” за изгряваща звезда.

През 2013 година Нина Димитрова избра Стелиан Радев за свой партньор в хитовия спектакъл на  Театър „Кредо”  „Шинел” по Гогол, който и днес продължава да се играе в „Театър 199” и по света.

След  като вдигна на крака публиката на  фестивала „БГМОТ” в Габрово на 18 май, на следващия ден „Дневникът на един луд” се игра първо на 18 май в Габрово – за фестивала „БГМОТ“. След това имаше представление и на Националния фестивал на малките театрални форми във Враца. Публиката в София може да гледа спектакъла на 3 юни в Театър 199 „Валентин Стойчев”.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах